menukod

Főoldal KEDVENCEK HÍREK RÓLUNK D.I.Y

2016. március 27., vasárnap

A könyvtolvaj - filmkritika

Sziasztok, visszaérkeztem ma egy filmkritikával.
Nekem személyesen ez a film nagyon tetszett, de legyek őszinte, akármennyire szép és érdekes volt, egybe, nagyon szomorú is. 
Az eredeti film neve : The Book Thief (2013)




A FILM TARTALMA :
A történet 1939-ben kezdődik Németországban ( Hitler időszak ). A film elbeszélője maga a halál, akinek a dolga egyre nehezebb és egyre jobban sokasodik, a sok halott miatt. A történet Liesel Meminger-ről szól, akinek a testvére, a film elején meghal. árva gyermek marad és egy családhoz kerül Hubermannékhoz, egy férj és egy feleséghez. Meglepetés éri őket, mert azt vártak hogy Lieselnak a testvére is jöjjon, mert nem tudatosították hogy ez meghalt.Liesel megismerkedik egy szőke fiúval, akinek a neve  Rudy Steiner. Ez a fiú szerelmes lesz Lieselba, és az a célja hogy szájon megcsokolja. E idő közbe Hubermannék elrejtenek egy zsidót akinek a neve Max Vandenburg. Liesel megtanul olvasni a mostoha apja segítségével. Rosa Hubermann, Liesel mostoha édesanya, a város polgármesterének dolgozik. Liesel pedig a polgármester feleségével összebarátkozik és ketten olvasnak, meddig a polgármester észre nem veszi és megtiltja.
Sok, és több érdekes cselekmény történik, meddig el nem jön a szomorú vége. Egy sötét éjszaka, nem szól a riasztó, és bombáznak. Liesel szerencsére a pincébe elaludt és nem esett nagy baja. Reggel fel kell és meglássa mi történt. Meglássa a halott, szeretett mostoha szüleit, és közöttük a kedvelt szőke hajú fiút. Rudy Schneidert, akinek ad egy utolsó csókot. A film végén Liesel összeházasodik a zsidóval, Max-al.

A Véleményem 

Nekem ez a film nagyon tetszett. Általában a Hitleres filmek nekem nagyon tetszenek. Profin volt megcsinálva és minden kis apró dologra ráfigyeltek hogy helyesen meglegyen csinálva. A film vége nagyon szomorú és sok embert megsirat. Szerintem ez nem is egy rossz dolog. Az embernek még sirnak, hogy adják ki a negativ energiat ( az én véleményem)

Film Rating ( a szempontomból ) : 5/5 csillag






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése